WINE Events

Proeverij & Zo

A TASTE OF THE GOOD LIFE

Proeverij“Over smaak valt niet te twisten”, een wel bekend gezegde. Toch is smaak al sinds jaar en dag een strijdpunt en dat is maar goed ook, want over smaak moet je twisten. Dat maakt het juist zo leuk. Ook in Nederland gaat men steeds bewuster om met “smaak”. En worden nog elke dag nieuwe smaakontdekkingen gedaan. De combinatie van wijnen en spijzen vormt hierbij een belangrijk ingrediënt. WINE Events begeleidt u graag op úw culinaire ontdekkingstocht en organiseert allerlei “heerlijke” evenementen. Op deze manier krijgt u de smaak van het goede leven zeker te pakken.

Wijnproeverijen
Culinaire proeverijen
Wijn & Spijsproeverijen
Wijnreizen & Culinaire excursies
Overige (combinatie) Arrangementen/proeverijen
Vrijdagmiddagborrel
Proeverij met live muziek
Tuinproeverij

Wijnproeverijen

Doorlopende proeverijen, land- en regioproeverijen, themaproeverijen.

Culinaire proeverijen

Onder andere: Landen proeverij (Spanje & Tapas, Bella Italia), Streek/seizoens proeverijen als Elzas & Asperges, La Douce France (Kazen en Wijnen uit overeenkomstige gebieden), Rood & Wild, Feestelijk tafelen, Wereld Wijn Reis, Hollandse proeverij.

Wijn & Spijsproeverijen

Onder andere: Kaas & Wijn, Wijn & Chocolade, “Leren combineren & Wijn aan tafel”, Wijn & Kookworkshops, besloten themadiners, English High Tea.

Wijnreizen & Culinaire excursies

Volledig of gedeeltelijk verzorgde reizen naar diverse wijngebieden, diverse culinaire/wijn- excursies en dagtrips. Cultureel-Culinaire en wijnwandelingen.

Overige (combinatie) Arrangementen/proeverijen

Stadswandeling, Tsaar Peter arrangement Zaanstreek Culinair, Olie & Azijn proeverij, Likeurproeverij, Sigarenproeverij, Thee & Traditie Proeverij (theerituelen van over de hele wereld), Workshop Etiquette, Patisserie workshop & wijn, Theaterdiners, Whisky Nosing & Tasting, Private Wining & Dining, Kastelentocht, Wijnroute Amsterdam, Wijnroute Limburg.

Vrijdagmiddagborrel

U houdt van lekkere wijnen, maar niet altijd van de kwaliteit die u normaal gesproken voorgeschoteld krijgt op de vrijdagmiddagborrel? Dan hebben wij de perfecte oplossing! Naast uw gesprek met collega’s en medewerkers over werkzaamheden van afgelopen week, kunt u zich eens lekker ontspannen bij een gezellige vrijdagmiddagproeverij. Onze deskundige wijnadviseur neemt u mee op wijnreis naar diverse wijnlanden en onder het genot van leuke anekdotes en nuttige informatie kunt u met collega’s genieten van de mooiste wijnen.

Geen tijd op vrijdag?
Gedurende het jaar zijn er veel momenten waarop met collega’s het glas geheven wordt, bijvoorbeeld op een jarige, op een promotie, op het behalen van een goed resultaat of in deze tijd een extra steuntje in de rug als het even iets minder gaat. Naast het vieren hiervan zijn dit ook gelegenheden om de onderlinge banden aan te halen en elkaar weer eens informeel te spreken over andere onderwerpen dan werk.

U kunt al een vrijdagmiddagborrel organiseren vanaf € 15,- per persoon.

Proeverijen met live muziek

Om het genieten van de heerlijkste wijnen tot een nog grotere hoogte op te stuwen is het natuurlijk nodig om musici te vinden die in smaak, kwaliteit en fijngevoeligheid de wijnen naar de kroon steken. In Annick Binnendijk (zang) en Rik Spann (gitaar) zijn die musici gevonden. Wie Annick's stemgeluid hoort is betoverd: eerlijk, puur en doorleefd. En Rik Spann is zowel in zijn rol als begeleider alsook als solist een gitarist die de meest subtiele nuances in zijn spel weet te leggen. Al jaren vormen deze twee rasmusici een veelgevraagd en onwaarschijnlijk goed op elkaar ingespeeld duo. Met hun vertolkingen van muziek van zogenaamde singer-songwriters (Bonnie Raitt, Joni Mitchell, James Taylor, Van Morrison) is kippenvel gegarandeerd. Andere popsongs, of blues- en jazzstandards kunnen natuurlijk ook langs komen, als de gelegenheid daarom vraagt.

Het is ook mogelijk, om Rik Spann als solo-gitarist te engageren. Via zijn gloedvolle interpretaties zullen grootmeesters als Johann Sebastian Bach, Francesco Tarrega, Antonio Carlos Jobim, Baden Powell, Joe Pass, Andres Segovia, Harry Sacksioni of Leo Kottke ertoe bijdragen dat het genieten van de op zich al verrukkelijke wijnen uitmondt in een feest van de goede smaak.

Rik AnnickRik Spann is  al jarenlang een professionele, muzikale duizendpoot, die op allerlei podia zijn kunsten heeft vertoond. Wij werken sinds kort samen met Rik en zijn muzikale partner Annick, dit heeft geresulteerd in een geweldige serie van Muziek- & Wijnevenementen.

Van solist tot begeleider van befaamde zangeressen als Judith Jobse, van achtergrond tot Grote Zaal Paradiso, van huiskamerconcert tot festivals in binnen- en buitenland. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in het componeren en uitvoeren van eigen werk, met name als bespeler van zijn grote liefde: de gitaar. Na een aantal cd’s in eigen beheer en een concertreeks in zijn eigen atelier in Amsterdam (hij is tevens beeldend kunstenaar) begint zijn virtuoze en originele performance en de kracht en veelzijdigheid van zijn composities ook tot een groter publiek door te dringen. Zijn spel wordt vergeleken met dat van klassiekers als Steve Howe, Harry Sacksioni, Leo Kottke, Andres Segovia en Baden Powell, mar ook eigentijdse meesters als Andy McKee en Raul Midon hebben hun sporen nagelaten. Los van deze invloeden kenmerkt zijn spel zich toch vooral door een geheel eigen benadering, de vrucht van een jarenlange verdieping in het wezen van de muziek.

Voor meer informatie: www.rikspann.nl

Proeverijen met Live Muziek: de “finishing touch”, waardoor al uw zintuigen ongelooflijk verwend worden, en dat krijgen wat ze verdienen.

Beluister demo-materiaal
Fever (Peggy Lee)
Fields Of Gold (Sting / Eva Cassidy)
Sevilla Break (Rik Spann)
Chan Chan (Buena Vista Social Club)

Tuinproeverij

Nieuw! De Tuinproeverij. Naast de Thuisproeverij bieden we nu ook de Tuinproeverij aan!

Gewoon lekker thuis in de tuin een middag of avondje wijnproeven met vrienden, familie of collega’s?
Wat heeft u nodig? Alleen een goed humeur en een paar medewijnliefhebbers! Onze Wijnadviseur neemt alles voor u mee, niet alleen lekker maar ook makkelijk dus. Geef ons door waar en wanneer u uw proeverij wilt organiseren en wij doen de rest! Leuk om cadeau te geven of als onderdeel van uw tuinfeest of bbq-party.

Hoe organiseer je een Tuinproeverij?

-Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 14 personen van 18 jaar en ouder.

-Hebt u een tuin met grote tafel (of 2), wat brood en een karaf met water? Dan kunnen we aan de slag en zorgen wij voor de rest! Onze Wijnadviseur neemt de wijnen (8-10), wijnglazen, spuugbakjes, proefformulieren, pennen en indien u dit wilt hapjes mee.

-U leert in informele sfeer proeven en beoordelen, hoe wijn en spijs te combineren en nog veel meer! Alle deelnemers ontvangen een fles rosé (1 per koppel). Na afloop drinkt u de flessen samen lekker leeg!

-Duur van de proeverij 2- 2,5 uur (kan in de middag of avond op elke dag van de week).

-Prijzen tussen € 25,- en € 40,- per persoon.

Wilt u meer informatie of reserveren?
Neem dan contact met ons op via info@wine-events.nlOnderdeel van WineCom Register Vinoloog, SWEN, Productschap Wijn awards 2009 2010